01. Fossielen

Meer Info

02. Mineralen

Meer Info

03. Gesteenten

Meer Info

04. Buitenaards

Meer Info

05. Zand

Meer Info
Ware kennis bestaat erin te weten dat men niets weet. Socrates

De wereld is mooi!

Angelina den Held
Toen ik in 2017 bij toeval de beschikking kreeg over een klein doosje fossielen, werd ik geraakt door de diversiteit en schoonheid daarvan en ben ik ze gaan verzamelen. Niet lang daarna kwamen daar mineralen, gesteenten, zand en meteorieten bij.
Door de items uit mijn collecties (met of zonder microscoop) te bestuderen, fotograferen en bekijken, leer ik er meer over en kan ik maar tot één conclusie komen; de wereld is prachtig!

Mineralen

Fossielen

Fossielen

Resten en sporen van dieren en planten die bewaard zijn gebleven in gesteente.
Fossielen zijn te vinden op plekken waar vroeger een zee of een meer is geweest. Ze komen vooral voor in sedimentgesteente. Vaak zijn de gesteentelagen uitgeslepen door een rivier, waardoor fossielen aan het oppervlak komen te liggen.

Disclamer

Ik heb deze website gebouwd om mijn geologische collecties te kunnen laten zien. Ik verzamel sinds 2017 en ben elke dag aan het bijleren. De website zal constant in ontwikkeling zijn, daar ik zodra ik nieuwe informatie heb, deze aan de site zal toevoegen. Uiteindelijk zal er dan een "bibliotheek" ontstaan met informatie en foto's.

Het staat iedereen vrij om de foto's die ik heb gemaakt te gebruiken (op niet-commerciële basis). Het zou leuk zijn als je naar mijn website zou verwijzen, maar dat is niet nodig. Je mag alles van deze website kopiëren, maar als ik de bron heb genoemd, dien jij dit ook te doen.

Fossielen
Mineralen
Gesteenten
Buitenaards
Zand

Zand

Zand verzamelen

Door weersinvloeden en lokale omstandigheden is zand zeer divers. In het Engels worden zandverzamelaars arenophile of psammophile genoemd, ofwel een zandliefhebber.
Zandverzamelaars ordenen bijna altijd het zand naar de vindplaats. Op deze manier wordt een mooi overzicht gecreëerd van de diverse soorten zand wereldwijd.

De drie soorten Gesteenten

01. Sediment

Meer Info

02. Metamorf

Meer Info

03. Stolling

Meer Info