Fossielen (3)

Museum
Najaar 2017 stuitte ik per toeval op een paar doosjes met kleine fossielen. Sindsdien ben ik verkocht.  Ik heb niet de intentie om de grootste, mooiste, meest perfecte fossielen te vinden. Dat is leuk, maar die hebben ze al in een museum. Nee, ik heb gemerkt dat ik kleine imperfecte fossielen van 50 cent per stuk eigenlijk net zo prachtig vind als de grote indrukwekkende exemplaren. Ik ben geïntrigeerd door de verscheidenheid en de oudheid van de fossielen, groot of klein, compleet of niet.

Wat zijn fossielen?
Fossielen zijn restanten van organismen of sporen van activiteit van organismen die vroeger geleefd hebben, en als versteende vorm bewaard gebleven zijn. Te denken valt bijvoorbeeld aan een skelet of schelp. Ook Ichnofossielen (sporenfossielen) worden tot de fossielen gerekend. Dit zijn bijvoorbeeld afdrukken, graafsporen, en dergelijke. Deze sporen geven ons ook concrete aanwijzingen over het leven en gedrag van het organisme dat ze gemaakt heeft. (Bron: Fossiel.net)

Hoe te navigeren?

Klik op een categorie in het menu bovenaan de pagina of klik op een selectie in één van de selectieboxen hierboven om te navigeren. In het alfabet vind je de fossielen onder hun oorspronkelijke (Latijnse) naam. Fossielen waarvan ik de naam niet weet, zijn niet in het alfabet terug te vinden. Deze kunnen wel worden gevonden onder de selectiebox Catagoriën. Je kunt ook zoeken door op het loepje te klikken rechts bovenin. Wat je hieronder ziet zijn alle fossielen die op de website staan in alfabetische volgorde.